Please view this webpage in landscape mode ×

Antonymous

Project Brief - This studio explores housing in Red Hook, Brooklyn.

Concept - Housing trends have been changing towards co-habitat housing where common spaces are interspersed within every floor and private dwelling areas are segregated, unitized, and placed adjacent to common areas. The diagram is developed from the analog study model and illustrates how the units are divided, organized and priced with the living, dining and kitchen spaces on one side that are connected to the bedrooms on the other side.

Studio: PennDesign Second Year Studio

Project Duration: 4 Months

Date of Completion: December 2016

The units are priced in such a way that the more bedrooms that share a living room space the less expensive the apartment. Each apartment has 1-4 bedrooms that share one living room space.

New York’s existing 80/20 program incentivized affordable housing but created the poor door problem creating separate entrance for low-income residents, effectively segregating them from the market-rate residents. However, this arrangement of units challenges this issue by interspersing the units allowing for a mixed income community with units priced as 25% low income, 25% middle income, 25% moderate income and 25% market rate. Example one side equal other side not Hence there is no “poor door” and market-rate and low-income apartments co-exist.

The center connects the living spaces to the bedrooms. By separating the two sides the center becomes a space for interaction and a mixing of the tenants of various incomes. Every other level has a garden space which is shared between 4 apartments and becomes individual lobby spaces for those residents.

Additionally there are 2 circulation systems, one that is common and another that is within each apartment. There are three types of apartments 1 which shares a direct more private connection, 2 in which walls from either side overlap to create space for circulation and type 3 in which there is a greater vertical displacement between the apartments.

One façade is more regularly spaced and aligned to the grid. Here garden spaces start from the lobby and make itself up through the building. On the other side blank walls become canvases for murals. This forms a connection between the building and pioneer works.

  • Analog Study Model 1
  • Analog Study Model 2
  • Analog Study Model 3
  • Final Analog Study Model
  • >
  • Final Model
  • Final Model